Demonen Zagan från Goetia och hur han kan hjälpa dig


 

 

 

 

 

 

 


 

Detta är sigillet av demonen Zagan från Goetia.

 

 

Demonen Zagan beskrivs i Goetia och i Pseudomonarchia Daemonum. Zagan nämns också i The Discoverie of Witchcraft och i några andra gamla Occulta böcker.

Nedan hittar du en blandning av information om Zagan och förhoppningsvis kommer du att kunna kalla på denna demon. Så låt oss börja prata om Zagan.

 

 

 


 

Demonen Zagan: Goetia

 

 

Den 61sta demonen är Zagan och han rankas som en Kung. Zagan är också en President. Denna demon gör människor vittiga (smarta). Zagan kan förvandla vin till vatten, blod till vin och även vatten till vin.

Zagan kan förvandla alla metaller till mynt av den sort som metallen är gjord av. Han kan också göra dårar kloka. Zagan befaller 33 legioner av demoner.

Källa: Goetia

 

 

 


 

Zagan: Pseudomonarchia Daemonum

 

 

Detta är sigillet av demonen Zagan från Goetia.

 

 

Zagan är en Kung och också en President. Han gör människor smarta, han förvandlar alla metaller till mynt (skapar mer värde av metallen) och förvandlar vatten till vin och vin till vatten.

Han förvandlar också blod till vin och vin till blod. Han kan göra en idiot klok. Zagan härskar över 33 legioner av demoner.

Källa: Johann Weyer, Pseudomonarchia Daemonum

 

 

 


 

Zagan: Daemonolatry Goetia

 

 

Zagan förvandlar saker till sina motsatser. Zagan kan hjälpa till med att förvandla missbruk till makt och läka dåliga vanor.

Källa: Daemonolatry Goetia av S. Connolly

 

 

 


 

En liknande demon: Haagenti

 

 

Detta är sigillet av demonen Haagenti från Goetia.

 

 

Haagenti är den 48de demonen och han är en President. Han gör människor kloka och instruerar dem i olika saker. Haagenti förvandlar också alla metaller till guld. Han förvandlar vin till vatten och vatten till vin.

Demonen Haagenti styr 33 legioner av demoner.

Källa: Goetia

 

 

 


 

Zagan: när ska man göra magi?

 

 

Enligt Goetia matchas Zagan till Thagirion (skalet av Tiphareth). Jag använder motsvarigheterna av Tiphareth när jag gör magi med Zagan.
Enligt Goetia matchas Zagan till Thagirion (skalet av Tiphareth). Jag använder motsvarigheterna av Tiphareth när jag gör magi med Zagan.

 

 

Motsvarigheterna av Tiphareth är sådana:

Styrande planet: Sol

Dag: söndag

Astrologisk timme: Sol

Sigill av papper: gult

Sigill av metall: guld

Stearinljus: gula (guld)

Antal (nummer i magi): 6

Växt: solros (använd frön)

Halvädelsten: Topaz

 

 

 


 

Min blogg

Här är min blogg.

Här är mina engelska sidor: Pitchblackcraft