Demonen Focalor från Goetia och hur han kan hjälpa dig


 

 

 

 

 

 

 


 

Demonen Focalor finns beskriven i Goetia och detta är hans sigill.

 

 

Demonen Focalor beskrivs i The Discoverie of Witchcraft, i Pseudomonarchia Daemonum, i The Book of Incantations och även i Goetia.

Nedan hittar du en blandning av information om Focalor. Förhoppningsvis hjälper denna information dig att kalla på Focalor för skydd.

 

 

 


 

Demonen Focalor: Pseudomonarchia Daemonum

 

 

Focalor är en Hertig och han dyker upp i form av en man med vingar av en gryphon. Denna demon dödar och drunknar människor.

Han har också makt över vindar och hav, och han kan orsaka olyckor som förstör krigsfartyg. Om häxan ber Focalor att inte skada någon, kommer Focalor att hålla med häxan.

Källa: Johann Weyer, Pseudomonarchia Daemonum

 

 

 


 

Demonen Focalor: Goetia

 

 

Focalor är den 41sta demonen och han rankas som Hertig. Han dyker upp som en man med en gryphons vingar. Focalor dödar och drunknar människor.

Han har makt över vindar och hav och han kan kasta omkull fartyg på havet. Men om Focalor blir ombedd att inte skada någon, kommer han inte att skada någon.

Focalor befaller 30 legioner av demoner.

Källa: Goetia

 

 

 


 

Focalor: Daemonolatry Goetia

 

 

Focalor kan kallas för förbannelser och försvaretsmagi när du vill att situationen ska åtgärdas snabbt och till din fördel.

Om du ser Focalors sigill i dina drömmar, betyder det att någon önskar dig mycket illa.

Källa: Daemonolatry Goetia av S. Connolly

 

 

 


 

Focalor: när ska du kalla på honom?

 

 

 

Focalor kommer från Klifan Harab Serapel (styrd av Baal). Diagram baserat på informationen som finns i Clavicula Salomonis.
Focalor kommer från Klifan Harab Serapel (styrd av Baal). Diagram baserat på informationen som finns i Clavicula Salomonis.

 

 

Som vi vet nu rankas Focalor som Hertig. Hertigarna av Goetia kommer från Harab Serapel-området. Om du känner till Livets Träd med dess 10 Sephiroth, kommer Focalor från Netzach.

Jag använder motsvarigheterna av Netzach även för Harab-Serapel:

Styrande planet: Venus

Dag: fredag

Astrologisk timme: Venus

Sigill av papper: grönt

Sigill av metall: koppar

Antal (nummer i magi): 7

Ört: kanel (mitt eget val)

Doft: sandelträ

I förbannelser på fiender och i försvaretsmagi med Focalor använder jag jord från kyrkogården, ormhud, nålar, långa spikar, sura lösningar, citroner, vitlök och peppar.

Ovanstående motsvarigheter kan utvidgas genom att lägga till några fler objekt. Den bästa dagen för att kalla på Focalor är en fredag, eftersom han är en Hertig.

Men jag har kallat Focalor under söndagar (för exponering av brott), och under tisdagar (tillsammans med Andromalius), och även under lördagar.

Magi är mycket kraftfull om det görs så nära fullmånen som möjligt eller under den avtagande månen (för att binda någon mycket skadlig).

 

 

 


 

Min blogg

Här är min blogg.

Här är mina engelska sidor: Pitchblackcraft